Magic RCQ den 27 april iställd men ersätts av vanlig turnering i Pioneer samma dag!

Postat av Röda Goblinen

Den Regional Championship Qualifier (RCQ) vi skulle hålla lördagen den 27 april har tyvärr blivit inställd och ersätts istället av en vanlig turnering i Pioneer samma dag och tid.

Ersättningsevent
Vad: Pioneer
Hur: Pioneer med swiss plus en extra runda, utan toppspel, ingen leklista.
När: Lördagen 27 april, registrering 10.00-10.20, start 10.30.
Kostnad: 150kr
Vinster: Ges ut i form av Store Credit baserat på antalet spelare.

Det finns flera anledningar som tillsammans gör att vi behöver fatta det här beslutet med kort varsel. Vi förstår att det är mycket tråkigt för dig som tänkt vara med och spela RCQn. Vi ska nu förklara varför det här beslutet ändå är det mest rimliga vi kunnat landa i.

Till att börja med har det de senaste dagarna bland många Magicbutiker i Sverige och andra länder uppmärksammats att det är slut på de så kallade platserna (slots) till Regional Championship i Lille (Frankrike) 8-10 november 2024. Det innebär bland annat att de två RCQr som schemalagts för spelkonventet LinCon av Mindstage ej skulle kunna hållas om inte vi eller någon annan aktör som redan köpt sina kits (med slots/platser) använder dessa där och då. Eftersom vi ska till LinCon för att sälja och byta kort samt arrangera event känns det naturligt för oss att sträcka ut en hjälpande hand till Mindstage som gör ett riktigt hästjobb med att arrangera Magicen.

Därför har vi hört av oss till Mindstage där vi förklarat att vi kan tänka oss ett samarbete där två av våra fyra slots/platser används under LinCon som ändå får räknas som ett av svensk Magics viktigaste event som vi vet att många av er tagit semester för, bokat hotell och planerat att åka på under lång tid.

För det andra har vi därtill fått veta att vår domare fått förhinder. Möjligen skulle vi kanske kunna få tag på en domare, men det är inte helt säkert att det hade lyckats. Att arrangera RCQn utan domare och själva vara domare är ogörligt för oss som håller öppet butiken den dagen, skulle leda till en sämre upplevelse för er som spelare och för alla våra andra kunder som besöker oss och vill få service.

För det tredje. Tydligen är det brist på kapacitet hos Tournamentcenter som ansvarar för Regional Championship i Europa. Därför tycker vi det är viktigt att så många som möjligt får möjlighet att spela RCQs under denna säsong. Det tror vi enklast kan uppnås genom att vi som butiker, och du som spelare sprider ordet om bristen på RCQr denna säsong. På så vis kommer fler ha möjlighet att prioritera i sina kalendrar. Vi som ägare av butiken vet hur det är att vara en turneringsgrinder och tror att det här är den bästa lösningen för er Magicsplelare i Sverige.

Vi från Goblinen tackar för stödet från er spelare och ser fram mot att träffa er på LinCon.


Dela det här inlägget← Äldre inlägg


0 kommentarer

Lämna en kommentar