Allt om Magic!

5k Legacy på Röda Goblinen, Trivia, Metabreakdown och tankar om formatet.

Postat av Gustav Bystedt

5k Legacy på Röda Goblinen, Trivia, Metabreakdown och tankar om formatet.

Alright, det har gått fem månader sedan Legacy-SM gick av stapeln på BSK i November.

Snön började falla ungefär samtidigt och i skrivande stund så har den sista snön som brukar ligga ovanpå lägenhetstaken mitt emot mig precis tynat bort.

För att hålla det simpelt så brukar jag tänka att vintern börjar när första snön kommer och att våren officiellt är här efter att sista snön är borta.
I år kändes fem månader som extra länge, det kanske den alltid gör men i år hade vi en helt annan typ av Vinter.
Utöver den vanliga vintern så har vi också haft en iskall vinter i magic efter att Wizards släppte sina Unfinity Produkter.
En vinter så kall och mörk att den frös två Eternalformat till is i 5 månader, jag tänker kalla den här perioden för "Unfinity-Vintern".

Magic har sett jobbiga årstider förut till exmempel Eldrazi-Vintern och den ökända Hogaak-Sommaren.
Men det var något med Unifinity-Vintern som gjorde mig extra uppgiven.
Var det Wizards vårdslösa sett att printa "roliga" produkter för commanderspelare och göra dom legala i faktiskt seriösa format utan att speltesta dom?
Eller var det bara en helt vanlig årstidsdeppression som skapade det mörka molnet som följde efter mig under den här perioden?
Vi kommer nog aldrig få veta, men en sak är säker och det är att våren kom till slut och Wizards valde att banna "White Plume Adventurer" och Expressive Iteration i Legacy.

Två bans som jag anser väldigt hälsosamma för Legacy och två bans som tände en gnista i många personer som gillar att grinda det här fantastiska formatet.
Kort efter dessa bans så valde Röda Goblinens Spelbutik i Västerås att arrangera en riktig vårfest i form av en "Legacy 5k Turnering" som lockade fram både gamla rävar och björnar som tidigare legat i ide.
Häng med!

Läs mer →

Legacy 5000 - Competitive Magic the Gathering - 18 mars 2023

Postat av Johannes Wretljung Persson

Legacy 5000 - Competitive Magic the Gathering - 18 mars 2023
Legacy 5000 - Competitive Magic the Gathering - 18 mars 2023

Läs mer →